Vuosikellon edellyttämät toimet

Vuosikelloajattelu toimii hyvänä karttana sille, mitä kaikkea pitää vuoden aikana tehdä ja missä kohdin. Ennen kaikkea tämä on sinulle itsellesi muistilista, mielenrauhan mahdollistaja, koska olet tietoinen siitä, mitä ensi viikko tai seuraava kuukausi pitää sisällään.  

Vuoden alussa laadittu vuosikello edesauttaa oman työlistan hallintaa, avustaa työtehtävien priorisoinnissa, mahdollistaa ennakoimisen sekä sijaistamisissa vastuun hetkeksi ottava tietää, mitä häneltä odotetaan. 

Vuosikellosta voidaan tehdä myös koko organisaation yhteinen, jotta esim. lehden toimituksen aikataulu ja sinun aikataulusi aina uuden lehtinumeron osalta on synkronoitu. Tai tiedät, milloin on seuraava kokous, johon sinulta odotetaan listausta uusista tai eroavista jäsenistä, tilastodataa jäsenmääristänne jne. 

Pääkäyttäjänä voit rakentaa omaa sisäistä dokumentaatiota vuosikelloajattelun ympärille, jolloin saat otettua aina tarkoitukseen sopivan ohjeistuksen oman tekemisen tueksi. Samalla tämä tukee sijaistasi tai jossain kohdin seuraajaasi, ottamaan vastuusi hoidettavakseen.

Tehtävä:

  • Selvitä
    • Onko organisaatiossanne olemassa valmiiksi vuosikellomaista dokumenttia, jota voit hyödyntää oman vuosikellon laatimisessa?
    • Tai onko teillä yhteinen vuosikello, johon voit sisällyttää jäsenrekisteriin liittyvät kriittiset toimet?
    • Mikäli vuosikelloajattelu on täysin uusi niin sinulle kuin organisaatiolle, voisiko tästä olla teille hyötyä ja mikä olisi sopiva tapa ylläpitää yhteistä dokumenttia vuoden sisältämistä askareista?